De Raad van toezicht

De Raad van Toezicht is het orgaan van het bevoegd gezag dat op basis van statuten belast is met het houden van toezicht.

Goed bestuur is een belangrijke voorwaarde voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit.  Met de Code Goed Bestuur als uitgangspunt stuurt de Raad van Toezicht op onderwijskwaliteit.  De code is een leidraad bij keuzes voor inrichting en gedrag binnen de eigen organisatie.

Onderwerpen die in de Raad aan de orde komen zijn:

• onderwijsresultaten
  • personeel
  • financiën
  • huisvesting

De Raad komt 6x per jaar bij elkaar onder leiding van de voorzitter.

Leden Raad van toezicht

Voorzitter:
dhr. Peter Heerens

Vice-voorzitter:
dhr. Sjaak Nuijt

Leden:
Erika Benard
Adri de Groot
Hilger Jansen

De Raad van Toezicht. V.l.n.r. De heer Sjaak Nuijt, De heer Adri de Groot, Mevrouw Erica Benard, De heer Hilger Jansen en de heer Peter Heerens (voorzitter).

Statuten

De statuten zijn als het ware de grondwet van de Stichting.  Hierin staan zaken als:

• de naam van de stichting;
  • de vestigingsplaats;
  • het doel van de stichting;
  • hoe bestuurders benoemd en ontslagen worden;
  • waar het geld naartoe gaat als de vereniging of stichting wordt opgeheven.

Hier kunt u de statuten van de Stichting PCPO Capelle-Krimpen vinden.